Belangrijke moties aangenomen in Tweede Kamer

Bij stemmingen over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en over het spoor zijn afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer een viertal moties aangenomen die voor de Fietsersbond van belang zijn. Het gaat om de volgende moties:

  • Een op initiatief van Sander de Rouwe breed ingediende motie om de aangekondigde bezuinigingen op Fietsersbond, SWOV en VVN terug te brengen van 50% naar 15%; deze motie werd gesteund door CDA, PvdA, SP, D66, GL, CU, SGP en PvdD.
  • Een door het CDA ingediende motie voor een Green Deal fiets, waarin de regering wordt verzocht voor de zomer van 2012 in samenspraak met maatschappelijke organisaties een plan van aanpak te presenteren waarbij bedrijven en overheid afspraken maken om het fietsgebruik in heel Nederland verder te stimuleren. Deze motie werd ondersteund door dezelfde partijen als die bij de motie hierboven.
  • Leon de Jong (PVV) diende een motie in om ook in de toekomst gratis stallingsplekken voor fietsen bij de stations te verplichten, het Rijk zou deze voorwaarde aan financiering moeten verbinden. Alleen VVD en SGP steunden deze motie niet.
  • Farshad Bashir (SP) en Charlie Aptroot (VVD) dienden een motie in waarin wordt opgeroepen brommers en scooters die te hard rijden in beslag te nemen en onbruikbaar te maken. Deze motie werd gesteund door SP, VVD, PVV, CU, SGP en PvdD.

 

Categorieën