Bubbles voor berging: Fietsersbond viert terugkomst verplichte fietsberging

Sinds 1 april is de verplichte fietsberging bij de woning terug in het Bouwbesluit. De Fietsersbond lobbyde hier samen met de vier grote steden jarenlang voor in Den Haag. Dit besluit is met name van belang voor bewoners van etagewoningen in de grote steden, waar de kans op fietsdiefstal groot is.

Verplichte fietsberging bij de woning terug in het bouwbesluit

De Fietsersbond, woningcorporatie Portaal en namens de vier grote steden wethouder Lintmeijer van Utrecht vieren de terugkomst van de verplichte fietsberging aanstaande vrijdag bij een nieuwbouwproject in de wijk Zuilen in Utrecht.   

Fietsenstallingen bij bedrijven en voorzieningen uit het Bouwbesluit
De fietsparkeernormen voor zogenaamde niet-woningfuncties worden in de toekomst op een andere manier geregeld: niet meer in het Bouwbesluit, maar in bestemmingsplannen. Gemeenten krijgen daarvoor vijf jaar de tijd. De gemeenten moeten dan eisen stellen ten aanzien van fietsparkeervoorzieningen bij bijvoorbeeld scholen, kantoren en winkelcentra.

De Fietsersbond roept gemeenten op voor dat doel normen voor fietsparkeerbeleid te ontwikkelen, net zoals dat nu voor de auto gebeurt.

Categorieën