Carve Babboe-driewielbakfiets

Leunt lekker mee in de bocht

210331-BABBOE-CARVE__PDM0322_PETRADEMUNCK_HR (1)

De Carve-driewielbakfiets zou de voordelen van een tweewieler en een driewieler moeten combineren, maar hij combineert vooral de nadelen: neemt veel ruimte in op het fietspad en blijft niet staan zonder standaard.

Het nadeel van een doorsnee driewieler is dat je naar buiten gedrukt wordt in de bocht en dat je oneffenheden heel goed voelt. Babboe lost dat op met een driewieler die ‘meeleunt’ in de bocht. Daardoor voelt, rijdt en stuurt hij net zoals een tweewieler. Het idee is natuurlijk dat het de voordelen van een tweewieler combineert met die van een driewieler, maar ik vind dat de Babboe Carve vooral de nadelen combineert. Bij het stoppen moet je nog steeds de fiets overeind houden en op z’n standaard zetten, die je ook weer moet inklappen bij het wegrijden. Door de drie wielen heb je drie sporen. Je moet ook meer ruimte innemen op het fietspad. Het rechtervoorwiel bepaalt namelijk hoe ver je veilig van de berm kunt rijden. De bak is maar ietsjes groter dan bij een tweewieler, maar je bent wel veel breder.
Het enige voordeel is dat de fiets korter is dan een tweewielbakfiets doordat de voorwielen náást de bak zitten in plaats van vóór de bak. Prijs van de Babboe Carve met elektrische ondersteuning: vanaf 4.249 euro.

Babboe is overigens niet de enige driewieler met zo’n kantelsysteem, bleek op de Eurobike, de beurs waar alle fabrikanten hun nieuwe spullen tonen voor 2023. Het is een ware trend.

Arts & bakfiets Biking Doctor Joep ter Haar

Arts & bakfiets

Artsen waren toch mensen in dure auto's? Haagse huisarts ter Haar komt met de bakfiets. Lees meer

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.