Chinezen willen vouwfietsen

De Chinezen zijn weer gaan fietsen. Tenminste op vouwfietsen. De verkoop van Dahon-vouwfietsen stijgt in China jaarlijks met 15 tot 18 procent.

Dahon verkoopt wereldwijd jaarlijks een half miljoen vouwfietsen. ‘Zestig procent daarvan wordt verkocht in Azië’, zegt Dennis Hu van Dahon. En China is dan de belangrijkste afzetmarkt. ’Daar groeit de verkoop jaarlijks met 15 tot 18 procent.’

VS en Europa
De andere veertig procent van de gaat naar de Verenigde Staten en Europa. Vijf jaar geleden was dat nog vijftig procent. Desalniettemin verwacht Dahon in Europa nog veel fietsen te kunnen verkopen. Er staat daarom ook een Dahon-fabriek in Bulgarije.

Dahon Mu Uno 
Nederlanders blijven trouwe afnemers van vouwfietsen. Voor Nederlandse fietsers heeft Dahon zelfs een eigen model gemaakt: de Dahon Mu Uno. Een simpel model, zonder versnellingen en met een terugtraprem. Het is één van de bestsellers in Europa. Een opkomende markt is Groot-Brittannië. Er wordt daar veel gesproken over het promoten van fietsen. Dahon ziet die aandacht terug in de verkoopcijfers.
 

Categorieën