Provinciale verkiezingen

ChristenUnie beste fietspartij van Flevoland

De ChristenUnie heeft van alle deelnemende partijen aan de provinciale verkiezingen in Flevoland de beste plannen voor de fiets. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Fietsersbond.

Flevoland
Flevoland

De ChristenUnie wordt op de voet gevolgd door D66, GroenLinks, PvdA en CDA. Partijen zoals Denk, Forum voor Democratie, OPA en Respect hebben weinig over de fiets te melden.

De ChristenUnie noemt een concreet doel: 25% meer fietsgebruik in 2025. De partij wil ook dat bij elk ov-knooppunt een ov-fiets gehuurd kan worden.

Belangrijke rol

Hoewel het meeste fietsbeleid door gemeenten gemaakt wordt, zijn de provinciale verkiezingen niet onbelangrijk voor de fietser. “Fietspaden houden niet op bij de gemeentegrens, ” aldus Frans van Schoot van de Fietsersbond. “Ook de provincie heeft een belangrijke rol in het stimuleren van fietsen, onder meer door het aanleggen van snelfietsroutes. Fietsvriendelijke partijen kunnen dan ook een wereld van verschil maken. ”

Resultaten per thema

flevoland

Geen stemadvies

Van Schoot benadrukt dat de Fietsersbond geen stemadvies geeft. “Je maakt je keuze natuurlijk niet alleen op basis van het fietsbeleid, maar het is volgens ons wel een belangrijke factor om rekening mee te houden.  Goed fietsbeleid houdt de provincie groen, leefbaar én bereikbaar.”

Voor de inventarisatie werden alle beschikbare verkiezingsprogramma’s beoordeeld op onder meer budget, ambitie en verkeersveiligheid.

Categorieën