Comfortabele platformpedalen van Ergotec

EP-1 blijft de beste

brede pedalen

Tijdens het fietsen glij je weleens van je pedaal af. Door gladde schoenen of gladde pedalen. Meestal loopt het goed af, maar soms zorgt het voor ongelukken. Met een bredere, stroeve pedaal voorkom je dat. Bijvoorbeeld met de Ergotec. Na de EP-1 zijn er nu twee nieuwe varianten van te koop.

De Ergotec met de EP-1 (40 euro) is een breed en lang pedaal met een opstaand randje aan de binnenkant om je schoen goed te plaatsen en een ruw kunststof oppervlak voor meer grip. Ideaal voor veel controle en comfort bij het fietsen én op- en afstappen. Ik heb twee nieuwe versies van het pedaal getest.

De EP-2 (50 euro) heeft een oppervlak van een soort schuurpapier. Voor de grip is dat heel goed, maar het heeft hetzelfde nadeel als schuurpapier: er blijft zand, vuil en modder op achter. Bovendien slijt de laag, maar dat kun je ondervangen door een nieuw stukje ‘schuurpapier’ op het pedaal te plakken.

De EP-Cargo (45 euro) is iets kleiner en van aluminium. Naast het ruwe oppervlakte zitten er op het pedaal zes noppen voor extra grip. Het voordeel van aluminium is dat het duurzamer is dan het ‘schuurpapier’ van de EP-2. Het ziet er ook wat stoerder uit.  Een setje is wel 250 gram zwaarder dan de EP-1

Conclusie: Het oermodel, de Ergotec EP-1, fietst nog steeds het best en hij is nog de goedkoopste ook.

Altijd de laatste testen?

Word lid. Dan ontvang je altijd de laatste tests. En je ondersteunt de Fietsersbond die opkomt voor jouw belangen.

Ja, ik word lid!

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.