Cycle Away-tv

Wegdromen bij fietstochten

Het televisieprogramma Rail Away is razend populair. Als kijker wordt je kalm meegenomen op treintochten door bergen en verlaten natuurgebieden waar buiten de trein niemand komt. Maar wegdromen kan ook prima bij de steeds mooiere fietsvideo’s op youtube. Laat je inspireren! Waar wil jij heen? Noorwegen? Edinburgh? Of Azerbeidjan?

1. Lekker bergaf in Noorwegen (en soms bergop)

Geen mens te bekennen in dit wijdse landschap Bron: www.youtube.com

Wat een vrijheid! Geen raam of muur tussen jou en de vrije Noorse natuur. En daar zit je dan met je kop koffie aan een kabbelend riviertje.

2. Schapen opschrikken in de omgeving van Edinburgh

Bron: www.youtube.com

De Schotse Daniel MacAskill gaf zijn baan als monteur op om fulltime te kunnen fietsen. In deze video gaat hij een dagje op pad in Schotland bij Edinburgh. Een onconventionele fietstocht waarbij hij van het ene fraaie muurtje op het andere springt.

3. Fietsen met kamelen

Lange proefrit op nieuwe fiets Bron: www.youtube.com

Josh besloot zijn nieuwe fiets zelf in Shanghai op te halen en reed vanaf de geboorteplek van zijn fiets terug naar Tyneside in Engeland. Een flinke proefrit. Mooie dronebeelden. Zie Josh daar nou liggen in zijn slaapzak in de woestijn. Hij fietst langs dromedarissen en krijgt gelukkig ook lekker te eten in bijvoorbeeld Turkije.

4. Langs de Rijn van Zwitserland naar Nederland

Bron: www.youtube.com

Wat een bikkel, die Azur van vijf! Samen met zijn ouders Cedric en RoPu fietst hij door weer en wind langs de Rijn. Nou ja, voornamelijk met prachtig weer. Kijk die kastelen en de avondzon op het water.

5. Doorweekt op de Zijderoute

Later lach je erom en schrijf je er een boek over Bron: www.youtube.com

Kate en Mel fietsen de zijderoute. Het begin is het moeilijkst. Zijzelf en hun slaapzakken raken totaal doorweekt en tot overmaat van ramp gaat het dan ook nog sneeuwen. Gelukkig krijgen ze gezelschap van een solidaire hond. En uiteindelijk wordt het lente. Kate Harris heeft over deze reis naderhand een veelgeprezen prijswinnend boek geschreven, Land of Borders.

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.