Provinciale staten

D66 beste fietspartij van Groningen

D66 heeft van alle deelnemende partijen aan de provinciale verkiezingen in Groningen de beste plannen voor de fiets. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Fietsersbond. D66 wordt op enige afstand gevolgd door de ChristenUnie en GroenLinks. Denk, PVV en Forum voor Democratie hebben weinig over de fiets te melden.

Groningen
Groningen

D66 wil het aantal doorfietsroutes uitbreiden, investeren in de fiets in de keten en wil werk maken van fietsveiligheid, ook voor snelle fietsen.

Belangrijke rol

Hoewel het meeste fietsbeleid door gemeenten gemaakt wordt, zijn de provinciale verkiezingen niet onbelangrijk voor de fietser. “Fietspaden houden niet op bij de gemeentegrens, ” aldus Bart van der Grinten van de Fietsersbond. “Ook de provincie heeft een belangrijke rol in het stimuleren van fietsen, onder meer door het aanleggen van snelfietsroutes. Fietsvriendelijke partijen kunnen dan ook een wereld van verschil maken. ”

Resultaten per thema

Groningen

Geen stemadvies

Van der Grinten benadrukt dat de Fietsersbond geen stemadvies geeft. “Je maakt je keuze natuurlijk niet alleen op basis van het fietsbeleid, maar het is volgens ons wel een belangrijke factor om rekening mee te houden.  Goed fietsbeleid houdt de provincie groen, leefbaar én bereikbaar.”

Voor de inventarisatie werden alle beschikbare verkiezingsprogramma’s beoordeeld op onder meer budget, ambitie en verkeersveiligheid.

Categorieën