Fietsersblog

De banden vol met wind

Natuurlijk heb je ‘Bicycle Race’ van Queen, en ook de ‘Nine Million Bicycles’ van Katie Melua kent iedereen wel, maar over het algemeen worden er meer liedjes geschreven over de auto dan over de fiets. Okee, de negen miljoen van Katie zijn er natuurlijk wel erg veel, maar de odes aan de Pink Cadillacs en Mercedes-Benzen van deze wereld zijn toch echt in de meerderheid.

Gelukkig kwam ik deze week (laat, want het nummer kwam al in augustus uit) via Heel Alphen Fietst achter een nieuwe ode aan de fiets. Succesproducer Mark Ronson heeft op zijn laatste album ‘The Bike Song’ opgenomen.

 

 

Bron: www.youtube.com

Natuurlijk zijn er ook Nederlandse liedjes over de fiets. Mijn favoriet is toch wel Op Fietse van Skik uit 1997. Een liedje dat heel duidelijk aangeeft waar het volgens mij bij fietsen om gaat:

wie döt mij wat, wie döt mij wat
wie döt mij wat vandage
‘k heb de banden vol met wind
nee ik heb ja niks te klagen

Bron: www.youtube.com

Wat is uw favoriete liedje over de fiets? Ik hoor het graag in de commentaren. Voor Spotify-gebruikers heb ik een afspeellijst gemaakt waarin u uw suggesties kunt bijdragen.

Bron: open.spotify.com

Categorieën

Martijn van Es

Martijn van Es

Senior communicatieadviseur 2010 - 2022

Fietsgeluk is voor mij samen met mijn zoon kersen halen aan de rand van de stad, zonder dat we worden aangereden door een hardrijdende automobilist. Fietsgeluk is net dat ene vaste plekje te pakken hebben in de stationsstalling, en ‘s avonds weer fijn terug naar huis. Fietsgeluk is over het Ledig Erf fietsen op een uitgaansavond met overal rumoer. En Fietsgeluk is bijna twaalf jaar werken bij een organisatie die er toe doet.