De Executive award: op zoek naar fietshelden

Op donderdag 1 oktober reikt Fiets filevrij de eerste Executive award uit tijdens de bijeenkomst ‘het realiseren van regionale snelfietsroutes’ in het Mediaplaza van de jaarbeurs Utrecht, aan een ondernemer in de regio Utrecht. De winnaar krijgt de prijs uit handen van Willem de Jager (Adjunct Directeur duurzame mobiliteit Rabobank) en stuurgroeplid van de Task Force Mobiliteitsmanagement.  

De Executive trofee is een blijk van waardering voor een manager/directeur die het goede voorbeeld geeft op het gebied van fietsen naar het werk. Fiets filevrij kijkt bij de nominatie naar de volgende zaken:

  • Fietsgebruik van de kandidaat voor woon-werkverkeer;
  • Fietsbeleid in de organisatie;
  • Activiteiten om fietsen naar het werk te stimuleren, in het bedrijf en indien van toepassing in het algemeen.

De award bestaat naast een oorkonde uit een elektrische fiets die de winnaar een kwartaal lang ter beschikking krijgt gesteld. De ervaringen met de elektrische fiets zijn te lezen op o.a. website fietsfilevrij.nl. De winnaar zoekt zelf een opvolger voor de trofee en draagt die voor bij Fiets filevrij. Het uitreiken van de prijs is één van de acties van het project Fiets filevrij om meer forensen die tussen die tot 15 kilometer van het werk afwonen op de fiets te krijgen. Goed voorbeeld doet namelijk volgen!

Samenwerking
Het project Fiets filevrij stimuleert verbetering bestaande fietsroutes in Nederland die langs fileknooppunten lopen, door onder meer het wegnemen van barrières,  het verhogen van de kwaliteit en actieve communicatie over de routes. Fiets filevrij is een samenwerkingsverband van de Fietsersbond, regionale overheden en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om automobilisten de fiets te laten pakken naar hun werk.

Daarnaast geeft het project bedrijven informatie over hoe zij fietsen naar het werk binnen hun organisatie aantrekkelijker kunnen maken en inzicht in de fiscale aspecten van fietsen als vervoersmiddel voor woon-werk verkeer. Fietsfilevrij doet dit onder meer in samenwerking met NISB, TNO en de Taskforce Mobiliteitmanagement en heeft in het kader daarvan aan Willem de Jager (namens Rabobank Nederland Stuurgroeplid van de Taskforce) gevraagd om deze prijs uit te reiken.

Link: www.fietsfilevrij.nl

Categorieën