De Fietsvriendelijke Wijk in uitvoering

VROM/WWI heeft € 20.000,- beschikbaar gesteld voor het daadwerkelijk fietsvriendelijker maken van één van de aandachtswijken. Gemeenten kunnen voorstellen indienen, die door Fietsersbond en WWI beoordeeld worden.

De procedure wordt op site VROM en Fietsersbond gepubliceerd (www.fietsersbond.nl/fietsvriendelijkewijk en www.vrom.nl) Dit is een vervolg op het initiatief van de Fietsersbond, die in 2009 de succesvolle openbare ideeënprijsvraag ‘De Fietsvriendelijke Wijk’ organiseerde. Vakwereld en studenten hebben voor de ideeënprijsvraag 26 fietsvriendelijke ontwerpen voor aandachtswijken gemaakt. Deze zijn te vinden op www.fietsersbond.nl/ideeenprijsvraag en kunnen ter inspiratie gebruikt worden. Eerder stonden deze ontwerpen tentoongesteld in de hal bij het ministerie van VROM.

De Fietsersbond is één van de ruim 60 organisaties van de Landelijke Alliantie Aandachtswijken die zich met concrete acties inzet op het verbeteren van de aandachtswijken. Dit is een initiatief van VROM/WWI en de Fietsersbond in het kader van het Experiment Gezonde Wijk van de Programmadirectie Wijken.

Lees verder over de aanvraagprocedure en het tijdpad

Categorieën