De wereld rond met je kat

1bike1world en een kat

Nala’s wereld

Wereldberoemd zijn ze inmiddels, de Schot Dean en zijn kat Nala uit Montenegro. 1bike1world heet het instagramaccount waarmee het allemaal begon. Inmiddels is ‘hun’ boek ook in het Nederlands vertaald.

Cover van het boek Nala's wereld
UItgeverij Meulenhof, 20 euro. Of stuur een foto van je kat met je naam en adres naar [email protected] en je maakt kans op 1 van de 5 gratis boeken die wij weg mogen geven!

De Schot Dean Nicholson was net dertig toen hij zijn fietste pakte en de wijde wereld introk. Drie maanden na zijn vertrek hoorde hij in de bergen tussen Montenegro en Bosnië een klaaglijk gepiep. Eerst dacht hij dat zijn fiets aanliep. Maar toen hij afstapte om het probleem te verhelpen zag hij een piepklein kitten, hooguit een paar weken oud, dat hard achter hem aanliep. Zijn eerste gedachte was niet: o, leuk, ik ga even met een kat de wereld rondfietsen. Bijzonder praktisch is dat niet. Hij had ook verder niets om haar te vervoeren. Aan de andere kant kon hij het niet over zijn hart verkrijgen het diertje achter te laten. Dat was het begin van een groot avontuur van een man en zijn kat met als resultaat 200.000 fans op youtube, een boek, kalender, kattentruitje en natuurlijk T-shirts met Nala de kat. Op het instagramaccount 1bike1world van Dean Nicholson kunnen liefhebbers van katten en fietsen hun hart ophalen aan ontroerende, en heroïsche plaatjes van Nala in een hangmat, kano, achter de computer, in de sneeuw en uiteraard op de fiets.

Het wereldwijde netwerk van Team Nala

Nala’s wereld
Instagramaccount 1bike1world

Het boek is nu ook in het Nederlands verschenen: Nala’s wereld. In het boek lezen we dat Deans contacten met de lokale bevolking een stuk makkelijker werden toen hij Nala bij zich had. Want zeg nou zelf, naar een grote man met tatoeages ga je toch anders kijken als hij een charmant cypers katje op zijn schouders heeft. Nala opent de deuren naar ieders hart. Als Dean in Turkije uit pure nood op een bankje wil gaan slapen, wordt hij wakker gemaakt door twee Turkse vrouwen die op instagram hadden gelezen dat hij niet met de kat in de bus mocht. Zoals Dean het zegt: de hele wereld is van Team Nala. Op de buschauffeur na dan.
En terwijl Dean, toen Nala in zijn leven kwam, niets bij zich had wat Nala kon eten of waar ze in kon liggen, heeft Nala inmiddels een hele kledingkast aan truien en  tuigjes en een sjieke stuurmand om in te liggen.

Waarschuwing: probeer dit niet met je eigen kat

Wellicht ten overvloede: De meeste katten liggen toch liever thuis op de bank dan dat ze op je schouder de wereld over fietsen.

Gezellig met Nala op de fiets Bron: www.youtube.com

Winactie

Wie vòòr 15 februari 2021 een foto van zijn kat stuurt naar [email protected] maakt kans op 1 van de 5 exemplaren van Nala’s wereld die wij gratis weg mogen geven. NB: Vergeet je naam en adres niet!

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik een onbekende route fiets en verdwaal doordat ik om me heen kijk naar mensen en gebouwenIk wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: ik vind het geweldig dat ik daar aan mee kan werken.