Denk mee over een verkeersveilige route in Overvecht!

De route Tigrisdreef – Nijldreef – Zambesidreef – Oranjerivierdreef – Kasaidreef (wijkring De Gagel) moet veiliger. Deze wijkring moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Op de route mag 50 km/uur worden gereden. In de omliggende straten wordt de maximumsnelheid 30 km/uur. Met kleine ingrepen wordt de verkeersveiligheid in de buurt verbeterd. Wilt u meedenken? Dat kan!

Vanuit de Fietsersbond maken we ons vooral zorgen over de fietsveiligheid. Op het moment zijn er geen fietsvoorzieningen en oversteken is soms lastig. Wij vragen u om op de kaart aan te geven wat u op de fiets gevaarlijke punten op deze route vindt en wat u graag beter ziet.

Uw browser ondersteunt geen iFrames

Meer informatie over dit project vindt u in het wijkbericht (PDF) dat aan buurtbewoners is verstuurd. 

UPDATE (6 december 2010): De Gemeente Utrecht meldt: “In de periode van 13 november tot 4 december was het voor bewoners van Overvecht De Gagel mogelijk om problemen en ideeën over de verkeersveiligheid van de wijkring bij ons te melden. Via verschillende kanalen was het mogelijk om te melden. Ook via deze website zijn veel nuttige meldingen gedaan. We bedanken iedereen voor de input!

Wij gaan nu aan de slag om alle meldingen te verwerken in het programma van eisen voor de nieuw te ontwerpen verkeerssituatie. We kunnen niet garanderen dat deze melding wordt opgelost, maar iedere melding wordt serieus genomen. Eind januari 2011 zullen we klaar zijn met het programma van eisen. Tegen die tijd zullen we op onze website publiceren wat de stand van zaken is.”

Henk Hendriks, Wijken voor de Fiets

Categorieën