DHL kiest de snelste bakfiets

De Nederlandse binnensteden kampen volgens DHL met een ‘moeilijke bereikbaarheid’. Twintig rappe Deense Bullitt-bakfietsen moeten uitkomst brengen.

Het ontwerp van de Bullitt-bakfiets borduurt voort op de aloude Long John, waar slagers en bakkers vroeger hun waren mee bezorgden. Het grote verschil is dat de Bullitt lichter en sneller is. Hans Bullitt Fogh uit Kopenhagen is de man achter de Bullitt-bakfietsen. Hij was blij met de order uit Nederland. ‘We were dancing’, zegt Bullitt Fogh.

Brandstof
Maar niet alleen omwille van de omzet. Bullitt gelooft dat de fiets de stad prettiger maakt. ‘Het is eigenlijk niet logisch om een klein pakketje met een vrachtwagen af te leveren. De laatste kilometers tot aan de deur zijn goed voor de helft van het energieverbruik van een pakketje. Optrekken, afremmen, wachten en weer optrekken. Dat vreet brandstof.’

Goed slot
DHL heeft de bakfietsen uitgerust met een stevige koffer waar een goed slot op zit. Je kunt de bakfietsen tegenkomen in Amsterdam, Arnhem, Breda. Enschede, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

Lees meer over de snelle Bullitt.
 

Categorieën