Digitale planner Noord-Holland beschikbaar

Vanaf 27 februari kunnen alle fietsers in de provincie Noord-Holland voor het eerst een gratis digitale fietsrouteplanner gebruiken. Samen met honderden ervaren fietsers heeft de Fietsersbond de afgelopen maanden de gegevens geleverd voor de meest complete fietskaart ooit.   

De fietspaden op in Noord-Holland
De Fietsrouteplanner is direct bereikbaar via www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner. Bij elke geplande route wordt het calorieënverbruik en de besparing aan CO2 ten opzichte van dezelfde rit met de auto aangegeven. Daarnaast is het uniek dat de uitgestippelde route in een GPS-apparaat kan worden gezet.

Speciaal voor fietsers
De fietsrouteplanner biedt twee mogelijkheden: een planner voor het woon-werk verkeer en een planner voor het recreatieve fietsverkeer. Gebruikers kunnen verschillende voorkeuren opgeven. Een woon-werkfietser bijvoorbeeld kan de kortste of snelste route kiezen en een racefietser een route over glad asfalt. Recreatieve fietsers kunnen kiezen voor groene routes, een route langs het water of zoveel mogelijk over schelpenpaadjes. Ook is het mogelijk een rondrit via het knooppuntennetwerk te plannen. In de routeplanner worden de kwaliteit van het wegdek en verkeershinder meegenomen. Dit maakt de routeplanner uniek en waardevol voor fietsers.

De Fietsrouteplanner Noord-Holland is tot stand gekomen met steun van de provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam. Met de steun aan de digitale routeplanner willen de provincie en  Stadsregio Amsterdam het fietsen in de regio stimuleren. Noord-Holland is hiermee de zevende provincie in Nederland die een digitale fietsrouteplanner heeft. De planner is ook online in de provincies Utrecht, Gelderland, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland. Ook andere provincies hebben belangstelling om samen met de Fietsersbond digitale routeplanners te maken. De bond hoopt binnen afzienbare tijd een digitale fietsrouteplanner voor heel Nederland beschikbaar te hebben.

Demonstratie
Fietsers kunnen tijdens de Fiets- en Wandelbeurs op 27 en 28 februari in de RAI in Amsterdam de fietsrouteplanner uitproberen in de stand van de Fietsersbond.

Categorieën