Een veilige beweegvriendelijke schoolomgeving: wie zijn aan zet?

School-illustratie

In tenminste 50 gemeenten wordt gewerkt aan een structurele samenwerking tussen gemeente, scholen, de JOGG-regisseur en Fietsersbond/Wandelnet om de schoolomgeving veilig en beweegvriendelijk te maken.

‘Veilige Beweegvriendelijke Schoolomgeving’ is een initiatief van de Fietsersbond en Wandelnet in samenwerking met JOGG, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Het komt voort uit het Nationaal Preventieakkoord. In dit project vragen wij gezamenlijk aandacht voor het loop- en fietsvriendelijker maken van de omgeving van basisscholen.  Zodat kinderen veilig, comfortabel en met plezier kunnen lopen en fietsen naar school.

Vorig jaar organiseerde dit samenwerkingsverband – samen met Kenniscentrum Sport en Bewegen – een serie van drie masterclasses over de Beweegvriendelijke Schoolomgeving.

Buurtsportcoaches Rudolf Huberts en Nanda Timmerman deden mee en brachten de opgedane inzichten en kennis meteen in de praktijk in hun gemeenten. Laat je inspireren en lees hier hoe zij dit vol enthousiasme aanpakken!

School-illustratie

Een veilige beweegvriendelijke schoolomgeving: wie zijn aan zet?

‘Veilige Beweegvriendelijke Schoolomgeving’ is een initiatief van de Fietsersbond en… Lees het hele artikel

Categorieën

Caroline Dekker

Caroline Dekker

Programmacoördinator Lokale lobby