Eikenhouten fietstassen

 

De leden van As We Speak zijn niet echt bezig met duurzaamheid. Maar ze vinden de fiets wel sympathiek. ‘Alles moest op de fiets.’

Op het Bakfietstreffen in Nijmegen staan Maarten van der Wolf en Joost Erinkveld met een ‘honderd jaar oude Gazelle’ die is omgebouwd tot een rijdende muziekinstallatie. Het is de Upcycle 2. Upcycle nummer 1 is een biertap die door een tandem wordt getrokken. ‘Daar zijn we mee naar Gulpen gefietst’, zegt Van der Wolf. Hier kun je zien hoe dat ging.

‘Toffe dingen’
Erinkveld en Van der Wolf werken samen met zeven anderen aan As We Speak, ‘een online magazine over vooruitgang in Arnhem’. Ze doen niet alleen verslag over de ‘toffe dingen’ in hun stad, maar organiseren zelf ook projecten. Zoals het Roof Garden Arnhem. Dat project houdt in dat het bovenste dek van een parkeergarage in de zomer wordt omgetoverd tot een tijdelijk park. De fiets past eigenlijk wel bij dit soort activiteiten. ‘Een fiets is sympathiek’, zegt Van der Wolf. ‘Toen er op de Roof Garden koffie kwam met een Piaggio (een driewielige transportbrommer, red.) was dat leuk. Maar toen er bakfiets kwam, straalde iedereen. Alles moest op de fiets.’

Urban Bios
De muziekfiets is het werk van Erinkveld. ‘We werken met afdankers’, vertelt Erinkveld. De speakers komen uit een auto. De eikenhouten fietstassen, waar een accu in schuil gaat, en de kist met speakers, zijn gemaakt van een oude tafel.
De reacties op de muziekfiets, waarvan de accu met een zonnepaneel wordt gevoed, zijn positief. ‘Het is toch leuker dan muziek uit de auto’, zegt Erinkveld.
Het blijft in Arnhem niet alleen bij muziek en bier op de fiets. Op de site van As We Speak staat een bericht over de mobiele bioscoop van Maarten von Bongers die hij achter zijn Van Moof kan haken: de Urban Bios.

 

Categorieën