Mary van de Drop Inn: ‘het zit dr’op’

Einde van de autovrije fietsdrop?

Mary selecteerde voor ons autovrije fietsdrop

Jarenlang kregen we van de Drop Inn in Utrecht zorgvuldig gescheiden fietsdrop. Nooit zat er per ongeluk een autootje tussen. Maar Mary de Bruijn stopt ermee.

Misschien ken je ze wel, die zakken gemengde auto- en fietsdrop. Als Fietsersbond houden we die twee vervoersmiddelen graag gescheiden. Jarenlang hielp Mary de Bruijn van de dropwinkel Drop Inn ons daarbij. Regelmatig bezorgde ze ons op het Landelijk Bureau in Utrecht een flinke ton fietsdrop die wij dan weer uit konden delen op stands en bij acties. Fietsersbond Nieuwegein, bijvoorbeeld, vierde de opening van een vrijliggend fietspad bij Ravenswade  door passerende fietsers dropjes aan te bieden. Ook op de Fiets- en Wandelbeurs waren het geliefde lokkertjes.

Mary van de Drop Inn zocht voor ons de fietsdropjes tussen de autodropjes uit

30 September is de laatste dag van Mary. Om en nabij de winkel staan borden: het zit dr’op. Onze bureaumedewerker Silvia Lit bracht als afscheidscadeau nog een zelfgemaakte aquarel. En wat nu? 1 Oktober begint de nieuwe eigenaar. We gaan natuurlijk even vragen of die Mary’s mooie werk over kan nemen.

Categorieën