Eindstand ondertekende brieven per gemeente

Bekijk hier hoeveel brieven er in jouw gemeente ondertekend zijn

Schermafbeelding 2022-03-31 om 16.55.55

De brievenbus is gesloten, alle ondertekende brieven zijn binnen en verzameld. Er zijn in totaal maar liefst 13.870 brieven ondertekend om de fietser op 1 te zetten, een geweldig resultaat! Wij gaan vanaf 31 maart de brieven versturen naar de nieuwe gemeenteraden en houden je hierover op de hoogte. Jij hebt gedaan wat je kon doen, nu is het aan de gemeente om de verschillende thema’s aan te kaarten en de fietsveiligheid te verbeteren.

Net zoals bij de verkiezingen zijn alle brieven geteld en kunnen we concluderen dat de gemeente Amsterdam duidelijk de gemeente is met de meeste brieven met een aantal van 988. Ook in de gemeenten Den Haag en Rotterdam werden er veel brieven ondertekend, respectievelijk 473 en 416. Helaas zijn er voor de gemeenteraden van Urk en Vlieland geen brieven ingestuurd. Maar liefst 3.289 ondertekenaars vonden het verkleinen van snelheidsverschillen het belangrijkste punt om aan te pakken.

Wil je weten hoeveel brieven er zijn ondertekend in jouw gemeente of regio? Bekijk hieronder de eindstand op een interactieve landkaart!

Lang niet overal krijgt de fietser de aandacht die hij verdient. Lekker fietsen begint bij goede fietspaden. Wil jij ook lekker fietsen? Steun ons dan en samen zorgen we voor mooie, veilige en comfortabele fietspaden.

Categorieën