Directie

Esther van Garderen nieuwe directeur Fietsersbond

Esther van Garderen (52) wordt per 1 oktober a.s. de nieuwe directeur van de Fietsersbond. Ze volgt in deze functie Saskia Kluit op, die na elf jaar de Fietsersbond verlaat. Van Garderen is nu nog senior strateeg stedelijk beleid bij de gemeente Almere en heeft ruime ervaring als manager op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening.

Esther van Garderen
Beeld-auteur: Maarten Hartman

Esther van Garderen kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij de Fietsersbond. “De fiets kan bijdragen aan veel uitdagingen van deze tijd: op het gebied van verstedelijking en de woningnood, bereikbaarheid, klimaat, stikstof en gezondheid. Als directeur van de Fietsersbond wil ik dat overal stevig op de agenda zetten. Deze tijd vraagt om slimme oplossingen en de fiets is daar een groot onderdeel van. Duurzaam, gezond en ook nog eens goedkoop.”

Nieuwe coalities

De Fietsersbond is een mooie organisatie met hele bevlogen mensen.

Esther van Garderen

De nieuwe directeur van de Fietsersbond staat straks aan het hoofd van een vereniging van meer dan 30.000 leden en meer dan 1800 vrijwilligers. Heel anders dan de bestuurlijke omgeving waarin Van Garderen momenteel werkzaam is. “In mijn werk kwam ik de Fietsersbond regelmatig tegen. Het is een mooie organisatie met hele bevlogen mensen. Ik hoop die te versterken door nieuwe coalities te gaan bouwen, zodat we de fietser nog beter kunnen steunen.”

Voorzitter Franc Weerwind is verheugd over de benoeming van de nieuwe directeur. “De uitdagingen van de komende jaren zijn groot. Onze samenleving verandert, en de Fietsersbond zal mee gaan veranderen. Met onze Fietsvisie hebben we een sterk toekomstbeeld neergezet en Esther is de juiste persoon om dit beeld op een positieve, energieke manier te gaan bereiken.”

Categorieën