Vernieuwde ZiemiBike, 30 euro

Extra lampje op je fietsbenen

Drie fietsers fietsen met verlichte benen door het donker

ZiemiBike is al een paar jaar te koop. De eerste versie was een 3D geprint exemplaar. Nu hebben ze een normaal geproduceerde versie.

Het vernieuwde fietslampje ZiemiBike heeft een handige magneetbevestiging en een mooier lichtbeeld. De eerste versie won de Tour de force Innovatie Award 2021 gekregen en de Fietsrai Fiets Innovatie Award 2022. Het unieke is dat het licht op je benen is gericht. Niet alleen zorgt dat voor wat extra zichtbaarheid, maar je ziet er ook wat menselijker uit in het donker. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als je gezicht belicht zou worden in plaats van je benen, maar dan zie je niks meer.  

Je zet het lampje op je fiets door hem in een houder te schuiven die je met een hersluitbare tiewrap op de balhoofdbuis of stuurpen zet. Het lampje blijft mooi op zijn plek zitten met een magneetje. Het grote voordeel daarvan is dat je het lampje er ook weer makkelijk af kunt halen om mee te nemen en op te laden. Als hij helemaal is opgeladen, is dat goed voor ongeveer vijf uur verlichte benen. Het kost anderhalf uur om hem op te laden via het USB-kabeltje. De ZiemiBike kost 29,99 euro en is te bestellen via ziemi.com.

Extra zichtbaar met Ziemi, 30 euro Bron: youtu.be

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.