Feestelijke opening Fietsrouteplanner Overijssel

Op 19 mei is de Overijsselse Fietsrouteplanner gelanceerd, samen met een vernieuwde fietsenstalling en zes nieuwe OV-fietsenkluizen bij het station in Hardenberg. Tijdens de opening werd bovendien de gouden fietsklem onthuld, ter ere van de 200.000e fietsklem die door Prorail is geplaatst in het kader van het project ‘Ruimte voor de Fiets’.   

Digitale Fietsrouteplanner
De Fietsersbond heeft voor de provincie een routeplanner ontwikkeld. Met deze routeplanner kunnen fietsers op de computer zowel een recreatieve fietsroute plannen als een route van deur tot deur. De Fietsrouteplanner van de Fietsersbond is mogelijk gemaakt dankzij de inbreng van veel ervaren fietsers uit alle delen van de provincie. Door de kennis en ervaring van vrijwilligers worden alle fietsroutes in Overijsel en in andere provincies in kaart gebracht en bijgehouden. De Fietsersbond hoopt dat de digitale fietsrouteplanner in 2011 heel Nederland bestrijkt. Ga direct naar de Fietsrouteplanner.

Ruimte voor de fiets
De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Zowel op het platteland als in de dorpen en steden investeert de provincie samen met gemeenten en andere instanties in aantrekkelijke en veilige fietsverbindingen en voorzieningen voor de fiets. Daarnaast stimuleert de provincie het fietsgebruik in combinatie met andere vervoersmiddelen (auto en openbaar vervoer), door het aanleggen van fietsenstallingen en het uitbreiden van fietsverhuurpunten.

Fietsenstalling ProRail
Veertig procent van de treinforenzen maakt gebruik van de fiets om naar het station te komen. De vernieuwing van de onbewaakte fietsenstalling in Hardenberg is onderdeel van het landelijke ProRailplan ‘Ruimte voor de fiets’. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw.

OV-fiets
Om treinreizigers verder op weg te helpen is er de OV-fiets. Deze snelle en flexibele huurfiets brengt reizigers het laatste stukje van hun reis naar de bestemming. De OV-fiets is al op 210 locaties te huur en nu ook in Hardenberg! www.ov-fiets.nl

Categorieën