Fiets centraal in themaweek speeltuinen Utrecht-Noordwest

In de meivakantie was het “Fietsweek” in de 4 speeltuinen in Utrecht-Noordwest. Kinderen konden meedoen met een workshop banden plakken, hun fiets pimpen, een fietsparcours in de speeltuin afleggen of meegaan met een fietstocht. Vanuit elke speeltuin werd er namelijk een fietstocht georganiseerd naar de 3 andere speeltuinen. Veel kinderen hebben met veel enthousiasme aan de activiteiten meegedaan. Het weer was geweldig en ook de sfeer was goed!

De beschrijving hieronder is van de fietstocht van kinderen van speeltuin de Speelboom. De foto’s zijn van de fietstocht van de kinderen van de speeltuin de Watergeus.

Fietstocht van de kinderen van de Speelboom

Dinsdag 3 mei was het dan eindelijk zo ver, de kinderen van Speeltuin de Speelboom gingen een fietstocht maken langs de speeltuinen van Portes in de wijk Noordwest. Al een week lang vroegen de kinderen elke dag: “wanneer gaan we nou fietsen?” en “naar welke speeltuinen gaan we allemaal?”. Het was duidelijk, ze hadden er veel zin in.

Dit bleek ook op de dag van de fietstocht, we zouden om 12 uur verzamelen, maar om 10 uur stonden de kinderen al voor het hek te trappelen. Spontaan ontstond er een door de kinderen bedachte fietsrace rondom de speeltuin. Nog even snel een appeltje eten en toen vertrokken we naar speeltuin de Watergeus. Gelukkig fietsten er ook drie moeders mee, die de kinderen samen met de speeltuinleiding, veilig over de Amsterdamsestraatweg begeleidden. Na een uurtje spelen op de kabelbaan, in de pannakooi, op de fietsjes en met een megabal vertrokken we weer.

In tweetallen en in een mooie rij fietsten de kinderen naar speeltuin Noordse Park. Hier deden zij mee aan de fietsestafette en deden we een voetbaltoernooi. Nog wat te drinken en toen was het alweer tijd om door te gaan naar de laatste speeltuin op onze route, speeltuin de Duizendpoot.

Hier aten de kinderen lekker ontbijtkoek, hebben ze hun fiets gepimpt en geklommen op het fort. En zo was de dag alweer snel om, moe en voldaan fietsten de kinderen terug naar speeltuin de speelboom. Ondanks alle grote toestellen die ze gezien hadden in de andere speeltuinen vonden zij hun eigen knusse speeltuin de Speelboom toch echt wel het leukste. De kinderen vonden het een erg leuk uitstapje en waren erg enthousiast met fietsen bezig. Volgend jaar weer?!

Jolanda Slobbe, speeltuinbegeleidster speeltuin de Speelboom (Portes) en Liesbeth Meijns, beweegmakelaar jeugd (Portes)

Categorieën