Fiets- en wandelbeurs 2010: Droog door Noordholland fietsen

‘Stoplichten zitten er zeker niet’, glunderde Hans Gerson, wethouder verkeer van de Gemeente Amsterdam afgelopen zaterdag op de Fiets- en Wandelbeurs. Hij fietste van huis naar werk op de fietssimulator. Voor hem het scherm van de Fietsrouteplanner Noord-Holland. Die werd op de beurs feestelijk gelanceerd. Ongeveer vijftien vrijwillige medewerkers staken bescheiden hun hand op op de vraag wie dit fraaie instrument mogelijk hadden gemaakt. De Fietsrouteplanner heeft veel mogelijkheden. Naar wens geeft hij restaurants, fietsverhuurpunten musea en parken aan. En de route is vervolgens ook nog te downloaden naar GPS.

Direct naar Fietsroutes Noord-Holland

Behalve de lancering van de Fietsrouteplanner konden de bezoekers van de Fiets- en wandelbeurs in de ‘belclinic’ hun gedrag in het verkeer testen op een vituele fiets met duidelijk hoorbare fietsbellen en toeters.

De standbemanning van de Fietsersbond legde onvermoeibaar uit waarom iedereen lid zou moeten worden.

Elders op de beurs probeerden landen, provincies en steden fietsers te verleiden hun vakanties bij hen te slijten. Verder fietsen in alle soorten en maten. Veel drukte bij stands met GPS-producten. Opvallend: de tangaroo een combinatietandem met ligfietsend kind voorop.

Wie het allemaal zat werd kon tot rust komen bij het fietsparcours.

Categorieën