Fiets filevrij!

Om de concurrentie-positie van de fiets te versterken is het project Fiets filevrij! gestart met vijf kansrijke, comfortabele, snelle routes op plekken waar normaal vaak files staan. Lees meer over de routes, het project FileProof en over de voordelen voor werkgever en werknemer op de speciale website Fietsfilevrij.nl.
Actieweek Fietsbeloning: Op de route Zaandam – Amsterdam wordt gestart met de Actieweek Fietsbeloning van maandag 22 september t/m vrijdag 26 september 2008.

Met het project Fiets filevrij! dat valt onder het FileProof programma van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, willen de Fietsersbond en lokale en regionale overheden hier wat aan doen. De fiets heeft een enorm potentieel in de strijd tegen files. Als we eens wat vaker voor het stalen ros kiezen en de heilige koe even op stal laten, houden we de files in de hand.

Nu pakken vooral mensen die in een straal van 7,5 kilometer van hun werk wonen de fiets. Maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen best bereid zijn om ook langere afstanden te fietsen. Vijftien kilometer hoeft geen probleem te zijn.

Actieweek Fietsbeloning
Op de route Zaandam – Amsterdam wordt gestart met de Actieweek Fietsbeloning van maandag 22 september t/m vrijdag 26 september 2008. Tijdens deze fietsactieweek wordt de aandacht gevestigd op de fietsmogelijkheden tussen Zaandam en Amsterdam. Indien u deze week vanuit Zaandam of Amsterdam-Noord met uw fiets naar uw werk aan de ‘andere kant’ van het IJ gaat kunt u per dag 5 euro verdienen! Via de website Fietsfilevrij.nl kunt u zich aanmelden, of klik direct op onderstaande banner.

Actieweek Fietsbeloning

Categorieën