Fiets mee over de bruggen in Utrecht

De Fietsersbond-Utrecht organiseert i.s.m Stichting Domplein 2013, Milieuraad Utrecht en de Passie voor Utrecht op woensdagavond 2 juli de "OVER-BRUGGEN-TOCHT", een zomeravond-fietstocht tussen het Domplein en Park Castellum Hoge Woerd. Het thema is het verbinden van Leidsche Rijn en Utrecht via oude routes.

De tocht gaat deels langs de Limes, de ruim 2000 jaar oude weg van de Romeinen die het hart van Utrecht (Domplein, castellum Traiectum) verbindt met het hart van de Leidsche Rijn (Park Castellum Hoge Woerd). Daarnaast zal er aandacht zijn voor de bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden en de fietsvriendelijkheid ervan.

De fietstocht start om 19.00 uur bij het pand van Stichting Domplein (Domplein 24) en zal via Kanaleneiland en de nieuwe Prins-Clausbrug over het Amsterdam Rijnkanaal gaan. Na een korte stop in Park Castellum Hoge Woerd, met een Italiaanse versnapering, gaat de fietstocht terug via de Groenedijk, Leidseweg en de Munt. Rond 21.00 uur kan in Café het Weeshuis op het Domplein worden nagepraat; in de kelder zijn de resten van de oude castellummuur te bewonderen.

De fietstocht is bestemd voor alle Utrechtse burgers en belangstellenden, burgemeester en wethouders, raadsleden en ambtenaren met interesse voor fietsen, stedenbouw en cultuurhistorie. Deelname is gratis en men ontvangt tevens het fietsrouteboekje ‘Fietsen langs de Romeinse grens’.

Download uitnodiging overbruggentocht (pdf)

Plan de route online:
open de bruggenroute/Limesroute in de Fietsrouteplanner

Fietsersbond afdeling Utrecht – www.fietsrsbond.nl/utrecht

Categorieën