Persbericht

Fiets naar je Werk-maand ‘Love to Ride’ groot succes

De gehele maand juni stond in het teken van de Fiets naar je Werk-maand. Tijdens deze maand registreerden honderden deelnemers hun fietsritten van en naar werk. Daarbij maakten zij kans op verschillende prijzen. Met de Fiets naar je Werk-maand wil de Fietsersbond mensen stimuleren vaker de fiets naar werk te pakken.

bannerLovetoRide

Love to Ride is een internationale fietsstimuleringscampagne die al jaren een succes is in Europa. Enkele jaren geleden bracht de Fietsersbond de campagne ook naar Nederland. Dat werd warm ontvangen door het fietsland. Sindsdien hebben al zo’n drieduizend deelnemers meegedaan aan de Love to Ride campagne. Dit jaar kreeg de Love to Ride campagne de vorm van de Fiets naar je Werk-maand.

Fiets naar je Werk-maand 2018

Tijdens de Fiets naar je Werk-maand in juni hebben 733 deelnemers samen 275.615 kilometer gefietst. Dat is ruim vijf keer de aarde rond. Deelnemers van 157 organisaties registreerden samen 16.847 fietsritten van en naar werk.

Redenen om naar werk te fietsen

Deelnemers gaven verschillende redenen op om de fiets naar het werk te pakken. Een veelvoorkomende reden was het vermijden van de file. Zo gaf een deelnemer van de gemeente Capelle aan den IJssel als reden op: “Ik fiets omdat ik dan met een glimlach de file voorbij rijd.” Andere redenen die vaak genoemd werden, waren fitter worden, tot rust komen, genieten van de natuur, onafhankelijk zijn van het openbaar vervoer en het besparen van het milieu.

Winnaars

Naast deze voordelen leverde de Fiets naar je Werk-maand in totaal 73 prijswinnaars op! Gedurende de maand juni vonden er drie trekkingen plaats. Daarnaast vond er een prijstrekking plaats over de gehele Fiets naar je Werk-maand. De winnaars hebben onder andere fietstassen, verschillende boeken en een healthbox met gezonde snacks gewonnen.

Meer weten?

Op www.lovetoride.net/nederland staat meer informatie over de fietscampagne. Daar wordt ook bekendgemaakt wanneer de volgende campagne start.

Categorieën