Drink met mate. Geniet ervan.

Fietsbier proeverij

“Ik vind eigenlijk alles wel prima, als het maar geen witte wijn is.”

FietsBierproeverij

Blokjes kaas, plakjes worst, paprika, komkommer en chips. Het was er allemaal. Plus 5 soorten fietsbier. 8 fietsers, de een fanatieker dan de ander, begonnen aan de proeverij: de een fanatieker dan de ander.

Laten we voorop stellen dat we geen professionele bierkenners zijn, maar we houden allemaal van bier en gezelligheid! Hopelijk helpen we jou met onze recensie om een lekker biertje voor de feestdagen uit te kiezen: of het nou voor jezelf is of als cadeau aan iemand anders.

Nummer 1: Kwaremont Blond

Dit biertje drink je altijd en overal. Of je met vrienden aan het borrelen bent of op vakantie bent in Frankrijk. Het verhaal van de Berg Kwaremont maakt het nog lekkerder en je gaat er misschien wel spontaan van fietsen. Alle testers vonden dit bier lekker en dit heerlijke blonde biertje komt dan ook overduidelijk als eerste uit de proeverij.

Proeft als: niet bitter, zoete afdronk, smaakt naar meer
Drink je bij: kaas(fondue), bittergarnituur, pizza of een heerlijk stoofpotje
Percentage: 6,6%

Nummer 2: Triporteur from Heaven Hoppy Blond

De proevers waren unaniem. Dit biertje komt niet rechtstreeks uit de hemel gefietst maar het is wel een biertje met een mooie balans van smaken. Hij is makkelijk te drinken voor een biertje van 6% en het maakt niet uit wanneer je hem drinkt. Dit kan zijn na het fietsen, als aperitief voor het eten of gewoon thuis met lekker eten.

Proeft als: zacht, zoet, bitter
Drink je bij: mosselen, oude kaas en worst
Percentage: 6,2%

Nummer 3: Jour De Fête

De nummer 3 in onze lijst: “Het perfecte biertje voor de Kerstdagen”. Waarom? Omdat het zo goed bij comfortfood in de winter past. Maar we weten dat smaken verschillen en dat komt na het proeven van dit bier duidelijk naar voren. De Jour De Fête ruikt naar citrus, maar proeft bitter. Als je van IPA en bitter houdt, dan is dit jouw bier. Maar hij moet wel lekker koud zijn om makkelijk weg te drinken. Pluspunt: leuk etiket!

Proeft als: grapefruit, bitter, citrus
Drink je bij: naturel chips, asperges en boerenkool
Percentage: 4%

De tekst gaat verder onder de foto.

 

20211111_165823

Het was overduidelijk dat deze twee biertjes de top 3 niet zouden halen. De een zal het omschrijven als: gatver, bah, vreemd. Maar de ander vond het wel lekker fris of is juist gek op anijs. De meningen verschillen maar niemand zou de biertjes aanraden aan vrienden, laat staan cadeau doen!

Gedeelde 4e plek: Ga toch fietsen

Wanneer: als frisdrank op een woensdag, of op een warme zomerdag
Proeft als:
 zoet, geen bier, limonade
Drink je bij: meloen, warm weer, appeltaart
Percentage: 2,5%

Gedeelde 4e plek: DE BIE VÉLO

Wanneer: tijdens een borrel
Proeft als:
 anijs, drop, dropshot
Drink je bij: Engelse drop, liever niet bij eten, lamsvlees Tajine
Percentage: 7,5%

Categorieën

Carmen Meijer – Studio Qasa-43

Carmen Meijer

Project- en campagnemanager

Als ik met de zon in mijn gezicht op de fiets zit en verschillende soorten fietsers mij laten glimlachen, ben ik er trots op dat ik mij mag inzetten voor de mens en maatschappij: dat is voor mij het ultieme fietsgeluk. Dit geluk wil ik graag overdragen aan een jongere doelgroep. Met als doel dat fietsen als meer dan ‘normaal’ wordt ervaren. Ik sta aan het startpunt van nieuwe campagnes en ben betrokken tot we samen het eindpunt hebben behaald!