Fietsdieven gebruiken apps

Moderne fietsendieven bestuderen nauwkeurig de routes die fietsers via apps als Strava aan de openbaarheid prijsgeven. Op die manier weten ze waar de eigenaren van dure fietsen wonen. Dat zegt Axel Rösler van Abus in een interview met Bikebiz.com. Abus verkoopt veel fietssloten.
Veel fietsers vinden het leuk om hun routes en hun prestaties te delen via apps als Strava. Maar het wereldkundig maken van het begin- en eindpunt van je route is niet altijd handig. Als het startpunt je eigen huis is, weten fietsendieven ook waar ze een dure racefiets of mountainbike kunnen vinden. De Duitse en Britse politie hebben Abus verteld dat fietsendieven tegenwoordig zo te werk gaan.
Wanneer het adres bij de dieven bekend is, is het volgens Abus een koud kunstje om de schuurdeur open te breken en er met de fiets vandoor te gaan. Abus raadt aan om een grondanker te gebruiken en de schuurdeur van goede sloten te voorzien.
Lees meer over fietsdiefstal, de toegenomen diefstal van e-bikes en internationale bendes in het oktobernummer van de Vogelvrije Fietser. Word lid en ontvang het nummer thuis.
 

Categorieën