Fietsen op de drukste snelweg van Duitsland

still-leben_ruhrschnellweg.jpgZondag 18 juli wordt de A40
tussen Duisburg en Dortmund (het drukste stuk snelweg van Duitsland) afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer (beide richtingen) van 11.00 tot 17.00 uur.
Aan de ene kant van de snelweg krijgen alle voertuigen met wielen en zonder motor vrij baan: fietsers,skaters, steppers etc.
Aan de andere kant van de snelweg wordt de langste tafel ter wereld opgesteld (60 km!), waar o.a. zangers, dichters, dansers en toneelspelers van het Ruhrgebied (maar ook internationale deelnemers) zich zullen presenteren. Dit alles in het kader van "Ruhr 2010, culturele hoofdstad van Europa". Bron: VPRO gids (#29, 17 t/m 23 juli).

De WDR doet ook verslag van deze dag. Kijk voor meer info op de website van het evenement "Kulturhauptstadtprojekt Still-Leben Ruhrschnellweg":
www.ruhr2010.still-leben-ruhrschnellweg.de

Huib Bouwman en Indra Terburg stuurden deze tip aan de Fietsersbond: Dit is een unieke gelegenheid om te fietsen op een plek waar je anders nooit komt. Ze gaan zelf op de step.

Aangeraden wordt de speciale "Park & Bike" vakken te gebruiken, omdat het helaas niet mogelijk is je fiets die dag in de bus of trein mee te nemen (tenzij je van verder weg komt en daarvoor hebt gereserveerd).

Er worden meer dan een miljoen bezoekers verwacht!


Volgens de nieuwsberichten zijn er meer dan 3 miljoen (!) mensen naar de autoloze snelweg geweest. Door de grote toestroom van publiek ontstonden er …. files…..

Huib Bouwman en Indra Terburg stuurden wat foto’s van het evenement (zie onderstaand), en schreven:
De miljoen bezoekers waren er zeker wel denken wij, want we hebben af en toe wel (met de step) in de file moeten staan. Een Duitse meneer naast ons zei nog: “Ich gehe jetzt nach Hause, dieses kann ich jeden Tag haben! Toen er echt teveel mensen kwamen heeft de politie de toegang tot de A40 verspert. Het bleef ondanks het gedrang gezellig, vooral de autotunnel in de binnenstad van Essen was leuk om doorheen te gaan.

Doordat het zo druk was hebben we maar van Duisburg tot Essen kunnen komen, zo’n kilometer of 40. Toch een leuke ervaring te kunnen steppen waar je anders alleen met de auto voorbij raast.

Zijn er meer mensen die bij het evenement aanwezig zijn en foto’s hebben gemaakt? Stuur die door naar [email protected], dan plaatsen we die onder dit bericht.

Categorieën