Fietsers mogen weer onder het Rijksmuseum door!

Na jarenlang actievoeren werd op donderdag 5 juli een groot resultaat geboekt. Fietsers mogen vanaf 2013 weer door de passage onder het Rijksmuseum fietsen. Dat heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten. De Fietsersbond is erg blij met deze beslissing en feliciteert de Amsterdamse fietsers met de terugkeer van een prachtige fietsroute.

Tijdens de raadsvergadering werd door diverse insprekers van allerlei pluimage gepleit voor herstel van de onderdoorgang voor fietsers. Ook de raadsleden en de wethouder hadden goede en mooie bijdragen, waarin duidelijk werd dat fietscultuur waardevol is voor Amsterdam, en dat het ook veilig kan. Al met al een prachtig resultaat voor allen die zich hier jaren voor inspanden. De gemeenteraad heeft ook besloten dat scooters niet onder het Rijksmuseum door mogen, en dat de verkeersveiligheid na een half jaar geëvalueerd wordt. 

De Fietsersbond heeft altijd actie gevoerd voor heropening van de fietsroute onder het museum na de grootschalige verbouwing. Zowel de museumdirectie als het Stadsdeel Zuid waren fel tegenstander van de terugkeer van de fietsroute. Eén van de argumenten was een verslechtering van de verkeersveiligheid. Uit onderzoek blijkt fietsen door de passage echter veruit het veiligst.

Zie ook het Dossier Rijksmuseum van de Fietsersbond Amsterdam.

Categorieën