Persbericht

Fietsersbond blijft werken aan fietsvriendelijk Zuid-Holland

Driejarige overeenkomst met provincie

De provincie Zuid-Holland gaat de komende jaren intensief gebruikmaken van de kennis van de Fietsersbond om het fietsklimaat in Zuid-Holland verder te verbeteren. De Fietsersbond gaat de provincie actief adviseren over onder andere de fietsverkeersveiligheid, verbeteren van bestaande routes en optimalisatie van het fietsnetwerk. Directeur Saskia Kluit en gedeputeerde Floor Vermeulen (Verkeer) hebben op vrijdag 16 juni op het wereldfietscongres Velo-city hiervoor een overeenkomst gesloten voor drie jaar.

Saskia Kluit en Floor Vermeulen
Tijdens Velocity hebben directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond en Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland een contract getekend Beeld-auteur: Bas de Meijer

De samenwerking tussen de Fietsersbond en de provincie Zuid-Holland is begonnen toen in 2005 de Zuid-Hollandse versie van de Fietsersbond Routeplanner werd gelanceerd. In de tussentijd is er volgens gedeputeerde Floor Vermeulen veel gebeurd. “In Zuid-Holland wordt de fiets steeds belangrijker voor onze mobiliteit, denk aan snelfietsroutes als de Velostrada en de Via44, maar ook aan fietsenstallingen bij stations. Daarnaast hebben wij heel ambitieuze doelstellingen geformuleerd op het gebied van fietsen en verkeersveiligheid. De provincie hecht veel waarde aan de kennis van de Fietsersbond, die ervoor zorgt dat Zuid-Hollanders vaker en verder kunnen fietsen. Daarom willen wij onze samenwerking nu graag voor drie jaar vastleggen.”

Kansen voor de fiets

Ook Fietsersbond-directeur Saskia Kluit is tevreden over de samenwerking in Zuid-Holland. “In de drukst bevolkte provincie van Nederland zijn er veel kansen voor de fiets, maar ook serieuze uitdagingen op het gebied van klimaat en verkeersveiligheid. Wij zijn heel blij dat we onze kennis met de provincie kunnen delen en verbeteren, zodat we het fietsklimaat in de provincie nog beter kunnen maken.” 

Categorieën