Fietsersbond Breda wil camera in plaats van trap

De Fietsersbond is teleurgesteld over het antwoord dat minister Eurlings op de valreep gaf op de Kamervragen over de slechte plannen voor de bereikbaarheid van de nieuwe fietsenstalling op station Breda. Volgens demissionair minister Eurlings is de trap onmisbaar omdat er anders misschien brommers door de tunnel gaan rijden.

Ook uit een aantal andere antwoorden blijkt dat de fietser vooral de dupe is van maatregelen om overlast door brom- en snorfietsers tegen te gaan. Afgelopen week bleek dat een meerderheid van de huidige Tweede Kamer de overlast die fietsers ondervinden van brom- en snorfietsers wil aanpakken.

Voor de Fietsersbond is dit een extra argument om betere fietsvoorzieningen naar de stalling te bepleiten en de overlast van brom -en snorscooters op de route naar de stalling op een andere manier aan te pakken. Op station Apeldoorn gebeurt dit nu al simpel en succesvol: met camera’s worden brom- en snorscooters geregistreerd en automatisch geverbaliseerd. De Fietsersbond is ook niet onder de indruk van het argument dat verder uitstel onverantwoord is.

Het uitvoeren van het plan zoals het nu is zal in de toekomst onvermijdelijk tot grote problemen en dus tot aanpassingen en extra kosten leiden. De Fietsersbond blijft zich ook inzetten voor bereikbaarheid van de stalling via de zuidzijde omdat daar de meeste fietsers vandaan komen. De Fietsersbond hoopt de gemeente en de Tweede Kamer toch nog te kunnen overtuigen van het belang van een goede, snelle ingang aan de kant waar duizenden stallers vandaan komen en het belang van een fietspad dat breed genoeg is. Eerder kreeg de afdeling Breda van de Fietsersbond honderden reacties van fietsers die de vraag om een goede, logische, snelle en veilige toegang tot de nieuwe fietsenstalling ondersteunden.

Categorieën