Fiets en trein

Fietsersbond en Rover: oplossing nodig voor fietsvervoer en NS-bus Zwolle

Er is een oplossing nodig om fietsen te vervoeren op de trajecten rond Zwolle waar momenteel geen treinen rijden. Dat stellen Rover en de Fietsersbond in een bericht aan NS. Er komen veel klachten binnen over het gebrek aan mogelijkheden voor het meenemen van de fiets in de NS-bus.

NS Bussen pijl
Beeld-auteur: NS

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rond Zwolle zijn treinreizigers tot 20 juli aangewezen op bussen in plaats van treinen. Het meenemen van de fiets is in de NS-bus niet mogelijk. Dit heeft vervelende gevolgen voor reizigers die bijvoorbeeld van en naar de Waddeneilanden willen reizen met fiets.

Het meenemen van fietsen is altijd een probleem bij werkzaamheden aan het spoor. Toch zien Rover en de Fietsersbond deze keer een bijzonder wrange situatie: er zijn voor treinverkeer van/naar Noord-Nederland geen alternatieve routes en de werkzaamheden vallen midden in de zomervakantie. “Wij durven te stellen dat Zwolle in deze tijd van het jaar normaal gesproken het drukste “fiets in de trein” knooppunt van Nederland is”, stellen de organisaties in een bericht aan NS.

Rover en de Fietsersbond ontvangen veel klachten van reizigers. Zo wordt reizigers desgevraagd door NS gezegd dat zij maar moeten fietsen op het stuk waar geen treinen rijden, dit kan echter om een afstand van wel 50 kilometer gaan. Rover en de Fietsersbond vragen NS daarom minimaal een paar keer per dag een touringcar met fietsaanhanger in te zetten als NS-bus.

Categorieën