Bedrijfspartners

Fietsersbond en Traffic Service Nederland werken samen

Nooit meer ‘Fietsers afstappen’

Martin van Beurden en Esther van Garderen

Traffic Service Nederland en de Fietsersbond geloven dat de fietser altijd en overal de ruimte moet hebben om te fietsen, ook tijdens wegwerkzaamheden. Het is daarom logisch dat Traffic Service Nederland – marktleider op het gebied van tijdelijke verkeersmaatregelen – en de Fietsersbond – dé belangenbehartiger van fietsers in Nederland – samen gaan werken.

Het motto van de samenwerking is ‘Nooit meer Fietsers afstappen’. Esther van Garderen, directeur Fietsersbond: “Het lijkt mij fantastisch dat fietsers de informatie over wegomleidingen straks te zien krijgen in onze Fietsersbond Routeplanner. Daar gaan we samen met Traffic Service Nederland voor zorgen. Een geweldige kans om elkaar te gaan versterken!”.

Omleiding vervelend voor fietsers

Volgens Martin van Beurden van Traffic Service Nederland wordt het bord ‘Fietsers afstappen’ veel te gemakkelijk gebruikt: “Stel dat het regent en waait, dan rijdt die auto toch wel. Een omleiding voor een auto is alleen een liedje extra luisteren. Voor een fietser is een omleiding vaak stukken vervelender. Die moet al vaak over een minder prettig pad en dan regen je ook nog weg”. Dat goeie communicatie voor fietsers over wegomleidingen werkt, bleek al uit onderzoek. Na fietsstimulatie van Traffic Service Nederland steeg het aandeel van de fiets als “meest gebruikte vervoersmiddel” tijdens de werkzaamheden met 33%. Ook gaf 47% van de respondenten aan dat zij de intentie hebben om vaker te fietsen ná de werkzaamheden.

Kennis delen

Het wegennetwerk, de gegevens over fietsinfrastructuur en de wegkenmerken in de Fietsersbond Routeplanner worden helemaal door vrijwilligers ingetekend. Doordat zij continu aan de dataset werken beschikt de Fietsersbond over een uiterst actueel en accuraat bestand. Deze kennis deelt de Fietsersbond graag met Traffic Service Nederland.

Categorieën