Fietsersbond hangt uitgestoken armen op

Op woensdag 21 april organiseerde de Fietsersbond een vrolijke actie in het Vondelpark in Amsterdam. Doel van de actie was duidelijk te maken dat richting aangeven in veel gevallen heel zinnig is, voor jezelf, voor andere fietsers en voor voetgangers en automobilisten.


“Als fietsers duidelijk maken wat ze van plan zijn, kunnen andere verkeersdeelnemers beter rekening met hen houden en beter hun eigen plan trekken. Dat scheelt een hoop onrust, onveiligheid en irritatie,” aldus Govert de With van de Fietsersbond. “Richting aangeven is niet tuttig, maar nuttig.”  De Fietsersbond benadrukt dat dit uiteraard ook voor automobilisten geldt.

Vriendelijkverkeer.nl
De actie is onderdeel van de campagne Vriendelijkverkeer.nl. Met deze campagne wil de Fietsersbond bereiken dat verschillende verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar houden, zodat het verkeer plezieriger en veiliger wordt. Dit is met name van belang voor kwetsbare groepen als ouderen en kinderen, maar ook voor anderen in het steeds drukkere verkeer. De campagne richt zich op automobilisten én fietsers. De Fietsersbond heeft verschillende materialen ontwikkeld, zoals radio-en tv-spotjes, folders, posters, straattheater en acties. De komende jaren komen verschillende thema’s aan bod, zoals autoportier openen, parkeren, rustig remmen bij kruispunten, afstappen op de stoep. Op de website www.vriendelijkverkeer.nl kunnen bezoekers ervaringen delen, fietsen winnen, filmpjes bekijken en stickers bestellen om op de fiets of auto te plakken.

Foto: Ronald Bakker

Meer foto’s en verslag van de actie op het Fietsersbond weblog Daar kun je ook reageren en aangeven wat je van de actie vindt.

Categorieën