Fietsersbond keurt routes met high-tech meetfietsen

Op verzoek van de provincie Gelderland start de Fietsersbond op 14 december met een groot onderzoek naar de veiligheid en kwaliteit van zeven fietsroutes in de Achterhoek. De Fietsersbond maakt hierbij gebruik van een high-tech meetfiets uitgerust met computer, videocamera en GPS.

Deze nieuwe onderzoeksmethode is ontwikkeld om een gedetailleerd en objectief oordeel te kunnen geven over langere fietsroutes die vooral worden gebruikt voor dagelijks (utilitair) verkeer naar school, werk en winkel. Na afloop van het onderzoek ontvangen provincie en betrokken gemeenten een uitgebreid rapport, inclusief concrete aanbevelingen, van de Fietsersbond.

Woensdag 14 december om 9 uur gaat het onderzoeksteam met high-tech meetfietsen op pad, vanaf het stadhuis in Doetinchem. Gedeputeerde mevrouw van Haaren lost het startschot in aanwezigheid van o.a. mevrouw Huijink, wethouder Verkeer en Vervoer van Doetinchem, de wethouders en ambtenaren van andere betrokken gemeenten en vertegenwoordigers van de afdeling Achterhoek en het landelijk bureau van de Fietsersbond.

Het programma is als volgt:

8.45   Ontvangst op gemeentehuis Doetinchem door mevrouw Huijink, wethouder Verkeer  en Vervoer van Doetinchem

8.50   Gedeputeerde mevrouw van Haaren over het belang van fietsen en het beleid van de provincie Gelderland

8.55   Bernhard Ensink, directeur van de Fietsersbond over routekeuring, methode en meetfiets

9.05   Startschot voor stadhuis door mevrouw van Haaren. Alle aanwezigen stappen op de fiets en rijden samen met de meetfietsers een stukje van de te onderzoeken route.

Categorieën