Fietsersbond lanceert Routeplanner-app op FietsFest

Fietsers kunnen de zeer populaire digitale fietsrouteplanner van de Fietsersbond sinds kort ook via apps voor Android en iPhone raadplegen. Zo kun je ook onderweg een route plannen. Wel zo handig als een viaduct afgesloten blijkt te zijn, als er donderwolken aankomen (waar is het dichtstbijzijnde treinstation?) of als je ouderwets verdwaald bent. De app is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Eneco en is in de korte tijd voor de lancering al ruim 20.000 keer gedownload. Zaterdag 24 mei is de officiële presentatie tijdens de eerste editie van FietsFest, het fietscultuurfestival in Rotterdam, georganiseerd door de Fietsersbond en Soigneur.

Unieke navigatie voor fietsers
Alle functies van www.fietsersbond.nl/routeplanner die voor fietsers onderweg van belang zijn, zijn verwerkt in de app. Je kunt er fietsroutes van deur tot deur plannen en daarbij kiezen uit maar liefst tien verschillende routeprofielen. Wil je de kortste route of de rustigste? Voor recreatief fietsen kun je ook een fietsrondje plannen, bijvoorbeeld op basis van de gewenste afstand. Gebruikers krijgen hun route gepresenteerd in de vorm van een lijst met routeaanwijzingen met daarbij een kaart waarop de route is aangegeven. Deze kaart is speciaal voor de Fietsersbond Routeplanner ontwikkeld en is daarom handiger voor fietsers dan de standaard kaarten op de mobiele telefoons. In de toekomst willen we de app nog een extra functie geven: Via gesproken navigatieaanwijzingen krijgen gebruikers een signaal wanneer ze van richting moeten veranderen.

Vóór fietsers, dóór fietsers
De Fietsersbond Routeplanner werd in 2013 maar liefst 1,6 miljoen keer geraadpleegd. De planner wordt actueel gehouden met de hulp van honderden vrijwilligers in het hele land. Zij voeren bijvoorbeeld nieuwe fietspaden in, maar ook bankjes en tijdelijke wegonderbrekingen. Ook het aantal ‘points of Interest’ wordt voortdurend uitgebreid. De app is gratis te downloaden via www.fietsersbond.nl/apps en beschikbaar voor iOS en Android (versie 3.0 of hoger). De apps werken ook op tablets met deze besturingssystemen. Voor andere besturingssystemen is een mobiele website beschikbaar via m.routeplanner.fietsersbond.nl.

Categorieën