Fietsersbond maakt fietsagenda voor Rijkswaterstaat

‘Ruim baan voor de fiets’ in het hele land

Bij Rijkswaterstaat denken de meeste mensen aan water en snelwegen, maar de organisatie kan ook veel betekenen voor fietsers. De Fietsersbond maakte voor de dienst een fietsagenda met aanbevelingen: Ruim baan voor de fiets. Deze agenda is nu voor iedereen te lezen.

Actieve mobiliteit
Directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond is trots op het eindresultaat. “Rijkswaterstaat speelt al een hele grote rol binnen de Nederlandse mobiliteit en doet veel inspirerende dingen, maar er zijn op het gebied van de actieve mobiliteit nog veel meer dingen te doen. We geven in de agenda concrete adviezen, maar laten ook dromen zien die we graag willen verwezenlijken, zoals het ambitieus werken aan fietsinnovatie. Als Rijkswaterstaat wandelen en fietsen omarmt, dan is dat goed nieuws, zowel voor de fietser als voor andere verkeersdeelnemers.”

Mogelijkheden
Ook Jan Hendrik Dronkers is tevreden. “De fiets is ontzettend belangrijk voor de Nederlandse mobiliteit, en Rijkswaterstaat wil er daarom ook zijn voor fietsers. Deze fietsagenda laat goed de mogelijkheden zien, en we zullen nu kijken of en hoe we de aanbevelingen over kunnen nemen in onze werkprocessen.”

Eind 2016 zullen de Fietsersbond en Rijkswaterstaat verder praten over de stand van zaken.

Categorieën