Fietsersbond mee met Kopenhagen Express

12 december 21.00 uur vertrok de Kopenhagen Express vanaf Utrecht Centraal naar Kopenhagen. Op de trein zijn leuzen geplakt voor de klimaattop zodat het de langste petitie van de wereld was. Aan boord: minister Cramer, kamerlid Kees Vendrik, Europarlementariër Bas Eickhout en de wethouders Marijke Vos (Amsterdam), Rik Grashoff (Rotterdam), Jan van der Meer (Nijmegen) en allerlei vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, ngo’s en journalisten. Van de Fietsersbond zijn directeur Hugo van der Steenhoven (op de foto rechts) en beleidsmedewerker Wim Bot (midden) ingestapt. Ze hebben Nederlandstalige en Engelstalige Vogelvrije Fietsers bij zich om uit te delen. In Kopenhagen hebben ze afspraken met onder meer de Deense Fietsersbond en fietsambassadeur Mikael Colville-Andersen. Daarnaast is Kopenhagen een uitgelezen kans om bij allerlei partijen de fiets onder de aandacht te brengen.

In het filmpje wordt minister Cramer uitgebreid uitgezwaaid vanaf de groene loper door een uitgelaten menigte. ‘Kernenergie!’ roept een in conducteurspak gestoken vrouw met fopneus.
Hugo van der Steenhoven en Wim Bot zijn ook nog kort te zien, vlak voor de trein het station uit rijdt.

Hugo en Wim zijn inmiddels aangekomen in Kopenhagen na een na korte nacht vol discussie en gezelligheid. Ook nog met minister Cramer gesproken en overal de Nederlandse en Engelse Vogelvrijefietser verspreid. Bij aankomst hebben ze de meegenomen OV-fietsen in elkaar gezet en zijn naar de DCF, de Deense Fietsersbond gefietst.

Ook in het NOS journaal van zondag 12 uur zien we de Fietsersbond goed in beeld.

Lees ze Vogelvrije Fietser online en download de speciale Engelstalige uitgave met de titel Cycling Cities (pdf)

Categorieën