Fietsersbond moffentest

moffentest

De moffen zijn terug. Ze zijn dit jaar in alle soorten en maten te koop. Van Mexicaans tafelzeil of met grasmotief.
Wij hebben die van Basil en Cordo getest. De eerste dag was de temperatuur drie graden  boven nul. Zonder handschoenen reed ik ermee naar huis. Ik had het idee dat de hand in de Basilmof het warmer hield dan die in de Cordo. Die van Basil voelen ook veel aangenamer met dat ‘schapenvachtje’ binnenin. En zelf vind ik ze veel beter uitzien dan de plastic overschoenvormige  Cordomoffen. Het voordeel van moffen kan zijn dat je makkelijker bij de versnellingen en handremmen kunt omdat die ook onder de mof zitten en je zonder handschoenen een en ander beter kan bedienen. Bij mij paste de mof alleen niet over de bel, dus liet ik de handrem er ook maar buiten en gebruikte alleen de achteruittraprem. Ik merkte ook dat ik het liefst geen hand uitstak, maar beide handen lekker warm aan het stuur wilde houden.
Afgelopen week zakte het kwik dramatisch tot diep onder nul. Mijn handschoenen waren er niet tegen bestand en de moffen ook niet, maar in combinatie kunnen ze goed werken. Ik heb ze alleen niet meer aangetrokken omdat overal sneeuw lag. En die halve seconde die nodig is om mijn handen uit de mof te halen, gebruik ik dan liever om een goede valpositie te kiezen.
Collega Marina van Dijk, projectmedewerker Rij2op5 en hardloopster, kon niet wachten om ze te testen. Na haar trainingen stapt ze altijd warmgelopen op de fiets naar huis en zelfs de duurste handschoenen kunnen niet voorkomen dat ze ijskoude, stekende handen krijgt. Dat hoeft dus voortaan niet meer. Marina: ‘Ik vind die van Basil ook fijner. Ze zijn ruimer en ze zien er beter uit. Ook best belangrijk.’     

tekst: Suzanne Brink, redacteur Vogelvrije Fietser

Categorieën