Fietsersbond Nijmegen kaart onveilige d’Almarasweg aan

De Fietsersbond afdeling Nijmegen overhandigt woensdag 26 januari een petitie aan de Nijmeegse gemeenteraad. De afdeling eist hiermee dat de raad maatregelen neemt op de onveilige d’Almarasweg in de Keizerstad.

 

Grotere kaart weergeven

De d’Almarasweg in het zuidoosten van Nijmegen behoort al jaren tot de meest onveilige wegen van de stad. Er gebeuren regelmatig kleine en grote ongelukken. De weg wordt veel gebruikt door kinderen en jongeren op weg naar school of sportveld. Zij kunnen op deze weg nu niet veilig fietsen, maar hebben geen alternatief, in tegenstelling tot automobilisten, die via de Scheidingsweg of de Heijendaalseweg kunnen rijden.

De Fietsersbond heeft nu samen met Veilig Verkeer Nederland in Nijmegen handtekeningen opgehaald om verandering in deze situatie te krijgen. Verkeerswethouder Henk Beerten (D66) heeft eerder verklaard de actie te steunen, maar hij heeft te weinig geld op zijn begroting om de maatregelen te nemen die nodig zijn.

Om die reden richten de Fietsersbond en VVN zich nu rechtstreeks tot de gemeenteraad, en doen in de petitie de oproep om op zo kort mogelijke termijn voldoende budget vrij te maken. Alleen dan kan ervoor gezorgd worden dat de d’Almarasweg zodanig wordt ingericht, dat de kans op ongelukken tussen auto’s en fietsers geminimaliseerd wordt, en dat scholieren en fietsende sporters er weer veilig gebruik van kunnen maken.

Meer informatie staat op de site van Fietsersbond Nijmegen

Categorieën