Fietsersbond over de vereniging Mijn-OV

Onlangs hebben veel OV-fiets abonnees een e-mail ontvangen van de vereniging Mijn-OV. Deze vereniging voor beter openbaar vervoer is een nieuwe vereniging. De Fietsersbond ontving een aantal vragen naar aanleiding van deze mail. De Fietsersbond is een van de bedenkers van de OV-fiets, maar heeft géén steun verleend aan de oprichting van de vereniging Mijn-OV.

Sinds 1 januari is de exploitatie van de OV-fiets in handen van de NS. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de groei en het toezicht op de exploitatie. De Fietsersbond zit in de onafhankelijke Stichting toezicht OV-fiets, die zoals de naam al aangeeft, erop toeziet dat de OV-fiets net zo snel, goedkoop en flexibel verhuursysteem is als het tot nu toe was.

De eerste resultaten zijn zeer positief: de OV-fiets is sinds 1 februari ook te huur op de stallingen van Utrecht CS en Rotterdam CS. Verder zijn er een aantal kleinere verhuurlocaties bijgekomen (zie www.ov-fiets.nl). De Fietsersbond zal met regelmaat een onafhankelijk klantenonderzoek houden, om zo te monitoren of klanten nog tevreden zijn. De Fietsersbond heeft er vertrouwen in dat NS de uitgesproken ambitie om de OV-fiets flink te laten groeien, gaat waarmaken de komende jaren.

De oprichters van vereniging Mijn-OV zijn oud-bestuursleden van de stichting die tot 1-1-2008 de OV-fietsen exploiteerde. Zij hebben net voor de overdracht van de exploitatie aan de NS alle abonnees van de OV-fiets aangeschreven en nu weer. Hieruit blijkt dat er illegaal een kopie van het adressenbestand is gemaakt, zonder dat mensen hiervoor toestemming hebben gegeven. De Fietsersbond distantieert zich van deze werkwijze.

Categorieën