Fietsersbond pleit voor netwerk van snelfietsroutes in Zuid-Holland

De directeur van de Fietsersbond, Hugo van der Steenhoven en de gedeputeerde voor Mobiliteit in Zuid-Holland, Ingrid de Bondt hebben samen een fietstocht gemaakt langs delen van de snelfietsroutes Den Haag-Leiden. Tijdens de tocht heeft de Fietsersbond onder andere gepleit voor een netwerk van snelfietsroutes in de provincie. Op dit moment zijn er al enkele snelfietsroutes klaar en wordt er gewerkt aan enkele andere routes. Voorstel is om vanuit een netwerkgedachte te kijken naar de onderlinge samenhang van deze routes en waar mogelijk dwarsverbindingen tussen de routes aan te brengen. Hierdoor kan een fietsnetwerk ontstaan dat op gelijke voet komt te staan met de auto- en OV-netwerken in Zuid-Holland.

De gedeputeerde gaf aan hier in beginsel positief tegenover te staan. Het voorstel van de Fietsersbond zal worden meegenomen bij de uitwerking van plannen naar aanleidingen van het recente coalitieakkoord.

Fietssnelroute Den Haag - Leiden, met directeur van de Fietsersbond Hugo van der Steenhoven en gedeputeerde Ingrid de Bondt

Meer informatie over snelfietsroutes op www.fietsfilevrij.nl

Categorieën