Fietsersbond veegt zand van Bergens fietspad

NH nieuwsbericht over Fietsersbond Bergen

Zwoegende fietsers bij de Blijdensteinsweg in Bergen. Dat nota bene deel is van een hele belangrijke kustroute. Fietsersbond Bergen kon het niet langer aanzien en besloot het pad te gaan vegen. ‘Als het een snelweg was, laat je mensen toch ook niet hun auto voortduwen.’

Met medestrijders veegde Reijnoud de Haan van Fietsersbond Bergen vorige week het zand van een fietspad van Staatsbosbeheer, want die organisatie vond het zelf geen prioriteit. Op de lange termijn denken ze aan een fietsbrug of fietstunnel of het omleggen van de route, maar daar hebben de fietsers nu nog helemaal niks aan. Terwijl het fietspad op de Blijdensteinsweg nota bene een heel populaire recreatieve route is. Hij maakt zelfs deel uit van de Noordzeeroute, een van de allerpopulairste lange afstandsroutes, die van Calais tot aan Kopenhagen loopt.

Zo'n onbegaanbaar fietspad houdt behoorlijk op Bron: www.youtube.com

De meeste fietsers stappen braaf af en ploegen door het zand, maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Je zult maar op leeftijd zijn en een zware e-bike hebben of een fiets met kleine kinderen door het zand moeten duwen. NH Nieuws deed verslag. Reijnoud de Haan: ‘Als er op de snelweg een hoop zand ligt, wordt het ook weggehaald. Dan wordt ook niet van de automobilisten verwacht dat ze hun auto door het zand gaan duwen. We betalen er immers belasting voor.’

Protestbord: 'Geen zandhappen, maar doortrappen'

Wij willen nog veel meer voor jou als fietser doen!

Lang niet overal krijgt de fietser de aandacht die hij verdient. Daarom blijven wij ons onvermoeibaar inzetten voor een schoon, gezond en gelukkig Nederland Fietsland.

Steun ons!

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.