Fietsersbond wijst consumenten de weg in de wereld van e-bikes

TestKees geeft tips op de Fiets & Wandelbeurs

Consumentenvoorlichter TestKees van de Fietsersbond geeft dit weekend op de Fiets & Wandelbeurs tips over de aanschaf van de e-bike en beantwoordt alle vragen daarover van het publiek. Daarnaast presenteert de Fietsersbond de gratis brochure Keuzewijzer elektrische fiets. In dit boekje helpt TestKees kopers van een elektrische fiets de meest geschikte persoonlijke keuze te maken.

Groeiend aanbod elektrische fietsen

Het aanbod van elektrische fietsen is enorm en nog steeds groeiend. Het wordt voor de klant daardoor steeds lastiger een keus te maken uit al die verschillende types. Welke technologie is gebruikt? Hoe is de trapondersteuning? Hoeveel energie zit in de accu? Is de accu makkelijk afneembaar? Waar zit de motor in het achterwiel, voorwiel of in de trapas? Hoe zwaar is de fiets? Al deze factoren hebben effect op de werking van de fiets en kunnen van invloed zijn op de persoonlijke omstandigheden van de berijder. Voor wie licht is en vooral op vlak land rijdt, zijn alle motoren krachtig genoeg. Wie zwaarder is of veel heuvelop, heuvelaf rijdt heeft een krachtiger motor nodig. Wie in een bovenhuis woont moet de accu meenemen om thuis op te laden. Enzovoort.

Op fietsersbond.nl/e-bike staat een beschrijving van de elektrische systemen die te koop zijn, de eigenschappen en op welke fietsen ze gebruikt worden. Bekijk hier de brochure Keuzewijzer elektrische fiets. 

De Fiets & Wandelbeurs is dit weekend, op 11 en 12 februari, in de RAI in Amsterdam. De stand van de Fietsersbond is te vinden in hal 11.

 

Categorieën