Fietsersbondplanner nu ook in Drenthe online

Vanaf 24 juni kunnen alle fietsers in en buiten de provincie Drenthe gebruik maken van een digitale fietsrouteplanner van Drenthe. De Fietsersbond heeft met ruim honderd ervaren fietsers de afgelopen maanden de input geleverd voor wat waarschijnlijk de meest complete fietskaart ooit is. De planner kan gratis gebruikt worden op internet via www.fietsersbond.nl/ fietsrouteplanner.

Digitale fietsrouteplanner voor provincie Drenthe

De provincie Drenthe is hiermee de vierde provincie in Nederland die een speciale fietsrouteplanner heeft. De provincies Utrecht, Friesland en Gelderland gingen Drenthe voor. Ook andere provincies hebben belangstelling om samen met de Fietsersbond digitale routeplanners te maken. De bond hoopt zo binnen afzienbare tijd een digitale fietsrouteplanner voor heel Nederland beschikbaar te hebben.

Bekende Drenten
Cuby Harry Muskee, televisiepresentatrice Annette Timmers en wielrenner Erik Dekker stelden alle drie hun favoriete fietsroute in Drenthe samen. Deze presenteren ze op 24 juni. Deze routes zijn ook te vinden op www.fietsersbond.nl/fietsroutes. De routes openen zich in de planner, waardoor de routebeschrijving altijd up-to-date is. De provincie Drenthe lanceert de nieuwe folder en kaart ‘Fietsen in Drenthe’.
Download Flyer Fiets4Daagse

Speciaal voor fietsers
Met de fietsrouteplanner kunnen gebruikers verschillende voorkeuren opgeven. Een woon-werkfietser bijvoorbeeld kan de kortste of snelste route kiezen, maar een racefietser een route over glad asfalt. Recreatieve fietsers kunnen kiezen voor groene routes, een route langs het water of zoveel mogelijk over schelpenpaadjes. Ook is het mogelijk een rondrit te plannen. In de routeplanner worden de kwaliteit van het wegdek en verkeershinder meegenomen. Dit maakt de routeplanner uniek en echt waardevol voor fietsers. Uniek is ook dat de geplande route in een GPS-apparaat kan worden gezet. Bij elke geplande route wordt aangegeven hoeveel calorieën verbruikt worden en hoeveel CO2 bespaard wordt ten opzichte van dezelfde rit met de auto.

Drenthe wil weer dé fietsprovincie zijn

Bekijk het filmpje van RTV Drenthe

Categorieën