Funbikes, tips voor vakantiefietsers en advies van TestKees

Fietsersbond Fietsfestival op 3 juni 2023 in Dordrecht

Fietsersbond Fietsfestival

De Fietsersbond organiseert zaterdag 3 juni, op Wereld Fietsdag, het Fietsfestival in Dordrecht. Fietsliefhebbers kunnen op deze feestelijke dag deelnemen aan fietsactiviteiten en workshops. Maak bijvoorbeeld je eigen sportdrank, krijg tips van de vakantiefietser en probeer bijzondere fietsen uit.

We zetten 3 juni de fiets én de fietser in het zonnetje. De activiteiten zijn inhoudelijk sterk, maar vooral leuk en laagdrempelig. Een dag vol fietsgeluk voor jong en oud!”, zegt Esther van Garderen, directeur Fietsersbond. Het Fietsfestival vindt 3 juni 2023 plaats van 10.00 – 17.00 uur in Het Hof in Dordrecht. Zowel de entree als activiteiten zijn gratis. Bekijk hier het programma.

Workshops en activiteiten

Tijdens de inhoudelijke activiteiten kom je meer te weten over fietsen met een beperking, ontdek je waar je qua voeding op moet letten tijdens een fietstocht en denk je mee over de plek van de fiets in de stad van de toekomst. Op het Fietsfestival ontmoet je ook de enige echte TestKees. In een lezing vertelt hij waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Op het feestelijk aangeklede Hof kun je meedoen aan de voorronde van het NK Slowbiking of ga je met elkaar de uitdaging aan op de Holland Sport Racebaan.

Fietsersbond Fietsfestival

Voor kinderen valt er genoeg te beleven op het Hof van Dordrecht. Ze kunnen verschillende funbikes uitproberen op het fietsparcours, zelf zeepbellen opwekken door te trappen op de bellenblaasfiets en zich laten schminken. De dag wordt nóg leuker door de muziek van de Fissafiets en de BMX-shows van Wereldkampioen Sietse van Berkel.

Heb je nog een oude fiets die je zelf niet meer gebruikt? Lever hem in op het Fietsfestival, zodat stichting Geef het Dordt de fiets een nieuw leven kan geven. De fiets wordt opgeknapt en uitgedeeld aan mensen die een fiets nodig hebben.

Aanmelden workshops

Speed pedelecs, tips voor vakantiefietsers , fietsen met een beperking en meer. Aan welke workshops zou je willen deelnemen tijdens het Fietsfestival 2023 in Dordrecht?

Maak je keuze

Het Fietsfestival wordt georganiseerd door de Fietsersbond en mede mogelijk gemaakt door gemeente Dordrecht en Fietsersbond Drechtsteden. Bekijk de aftermovie van het Fietsfestival 2022 in Zwolle voor een sfeerimpresse. Lees meer over het Fietsfestival 2023 en bekijk het programma via: fietsfestival.fietsersbond.nl

Bron: youtu.be

Categorieën