Fietsmode uit Milaan in Amsterdam

Op zaterdag 30 mei wordt een modeshow voor fietsers gehouden in het centrum van Amsterdam. De ontwerpen vormen een selectie van de deelnemers aan een prijsvraag met als doel om fietsen veiliger en modieuzer te maken, die in september vorig jaar is georganiseerd door de Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) in het centrum van Milaan.

De NABA-show werd bijgewoond door de Milaanse wethouder Edoardo Croci, die zei dat jongeren het voortouw moeten nemen als het gaat om duurzame mobiliteit, omdat zij milieubewuster zijn.

De show in Amsterdam is een initiatief van het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam, in samenwerking met de NABA en de Fietsersbond.

Zaterdag 30 Mei 2009 – Van 10.30 tot 12.30 uur

Route: Muntplein, Amstel, Magere Brug, Kerkstraat, Reguliersgracht, Rembrandtplein, Kloveniersburgwal, Oude Hoogstraat, Damstraat, Dam, Damrak, Beursplein.

In 2008 organiseerde NABA een competitie, bedoeld voor jonge ontwerpers en mode-ontwerpers, voor het ontwerpen van nieuwe kleding, gadgets, juwelen enz. die het modebewustzijn en de verkeersveiligheid voor fietsers zou kunnen verbeteren.
De vraag die werd gesteld was: kan door middel van creativiteit de veiligheid van voetgangers en fietsers verbeterd worden met jurken, objecten, installaties, geluiden, video’s, tekens en symbolen? Meer dan 60 ontwerpers namen deel aan de wedstrijd en in september 2008 vond een fiets-modeshow plaats in de winkelstraten in Milaan, die grote aandacht van de pers en het publiek kreeg.

Een aantal van de geselecteerde artikelen worden nu geshowd in de straten van Amsterdam.

Bron: www.nieuwsuitamsterdam.nl

Categorieën