Oproep

Fietspadgrenzen gezocht

Fietspaden die ineens schelpenpaadjes worden

grens3

Soms is wel heel duidelijk waar de gemeentegrens ligt. Ineens mondt een strak breed fietspad uit in een autoweg vol gaten. Herken je dat? Wij zijn op zoek naar fietspadgrenzen!

 

Geografische grenzen zijn fascinerend. Volkomen artificieel is ooit achter een bureau een lijn getrokken. Dat je een landsgrens overgaat zie je aan de lantaarnpalen die ineens rond zijn of rood, de verkeersborden spreken een andere taal en de brievenbussen hebben andere vormen.
Maar zo ver hoef je niet van huis. Ook gemeentegrenzen kun je soms duidelijk aanwijzen.
Wie van de gemeente Houten via de Merelveldseweg richting Amelisweerd fietst, ziet ineens de rood glad geplaveide fietsstraat waar de auto te gast is, veranderen in een zwarte asfaltweg met gaten en lullige witte stippellijntjes aan weerszijden. Niks auto te gast, hier is de auto weer heer en meester. Bunnik houdt op en we rijden een weg op die onder de gemeente Utrecht valt.

 

Fietspadgrens Utrecht-Bunnik
Fietspadgrens Bunnik-Utrecht Beeld-auteur: Bas de Meijer

Op andere plaatsen verandert een breed, glad fietspad waar je op de fiets een flink vaartje kunt maken ineens in een schelpenpaadje met gaten. Of de ene gemeente heeft een mooi recreatief fietspad over een oude spoorlijn aangelegd die op de grens met de volgende gemeente uitmondt in een onbenullig fietsstrookje langs de provinciale weg.

Ken jij ook zo’n plek waar het fietspad ineens ophoudt of van glad asfalt veranderd in een pad van stukke tegels? Reageer hieronder op ons Forum of mail ons op vvf@fietsersbond.nl. Dan maken we er een mooie reportage van.

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Ik ben redacteur crossmedia, schrijf, redigeer en geef opdrachten aan freelance schrijvers, fotografen en illustratoren. Daarnaast ben ik romanschrijver. Zie suzannebrink.nl